Vår verksamhet

Vår verksamhet


Piperska är öppet för våra gäster mellan mars till november och vi på Piperska är måna om att våra gäster känner sig hemma hos oss. Många av våra gäster, med personal, har med åren sett Piperska som ett andra hem. Den känslan är viktig för oss och gör oss till dem vi är.

Under våra öppetider arbetar vi utefter gästens önskemål. Gäster stannar hos oss allt ifrån 1 dag upp till 1 vecka och i våra priser inkluderas alltid boende, mat, dygnet runt personal och vissa aktiviteter.


Under vistelsen kan gästerna erbjudas olika former av behandlingar, så som Mjuk massage, Klassisk massage och Medicinsk fotvård mm.

Vilka kan komma till Piperska?

 

Då "Piperska" idag består av 10 samverkande stiftelser drivs vår verksamhet i enlighet med dessa önskemål. Vi riktar oss därför endast till särskilt behövande människor som tex sjukdom, funktionsnedsättning, svåra sociala förhållanden mm.


I huvudsak kommer organiserade grupper ifrån Kommuner och olika föreningar till oss, men tack vare den årliga avkastningen har Piperska i egen regi även möjlighet att anordna egna grupper flera gånger om året. Den gemensamma nämnaren för alla våra gäster är att det ska finnas ett behov av att komma till just oss.

 

Om du är anhörigvårdare kan du bli inbjuden av Kommun och/eller Röda Korset i din kommun. Vissa kommuner bjuder in ensamboende pensionärer för social samvaro.

 

En del föreningar anordnar några dagar eller hela veckor för sina medlemmar hos oss, t.ex. Parkinson mfl.

 

Om du har funderingar på vad din kommun eller förening kan erbjuda dig så kontakta kommunens anhörigsamordnare eller din lokala förening. 


Varje år erbjuder Piperska vistelser i egen regi, dessa vistelser kan variera från år till år men informtion om årets utbud hittar du under "Piperskas egna grupper".

 

Piperska är en stiftelse och därmed ingen vinstdrivande verksamhet, priserna hos oss kan därför variera. För aktuella prisuppgifter, övrig information om bokning kontakta oss så hjälper vi dig.


För gäster som önskar veta mer om Piperskas egna grupper är det bara att slå oss en signal.